Jos_Jonkers001

Over Jos Jonker

Ik ben een nuchtere Groninger, geboren in 1973 en woon met mijn vrouw en drie kinderen in Appelscha, met het Drents-Friese Wold in onze achtertuin. Begin 2022 open ik mijn nieuwe praktijkruimte en ben je als coachee ook van harte welkom op deze prachtige plek, in het hart van Noord-Nederland.

Gedreven, no-nonsense, geduldig en betrouwbaar. Zo word ik vaak door coachees en opdrachtgevers omschreven. Mijn stijl van coachen kan soms confronterend zijn. Met kritische vragen en liefdevolle aandacht prikkel ik je om op een andere manier naar jezelf te kijken en haal ik je uit je vaste patroon.

Door de manier waarop ik in mijn werk en het leven sta (positief en niet-oordelend) ben ik staat goed te luisteren en snel tot de kern van een probleem te komen. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat er tijdens gesprekken met mijn coachees een luikje wordt geopend en dat we vervolgens dieperliggende vragen bespreken.

Tijdens mijn werk kan ik putten uit mijn jarenlange werkervaring in de sociale sector en re-integratie-branche. Ook gebruik ik mijn sportervaring (judo, jiu jitsu, boksen) tijdens coach-trajecten. De vechtsport heeft mij geholpen om meer balans te vinden tussen lichaam en geest. Situaties uit de (vecht)sport kunnen waardevolle inzichten geven tijdens de coaching. Door zelf in beweging te komen, kom je ‘uit je hoofd’ en leer je steviger in je schoenen te staan.

In mijn vrije tijd sta ik zelf geregeld op de mat (jiu-jitsu-training), wandel ik graag, kampeer ik meerdere keren per jaar met familie en vrienden, cross ik op mijn mountainbike door de bossen, en bezoek ik graag festivals.

Opleiding & Trainingen

  • Master coach – Europees Instituut
  • Krachtgericht coaching
  • Intuïtief systemisch coachen
  • Deep Democracy
  • Bokscoaching
  • Vertrouwenspersoon (bij “de vertrouwenspersoon”)
  • MER (HRM) Hanzehogeschool
  • Management Wetenschappen, (CPP open universiteit)

Certificeringen

nobco
lvv_gecert-vertrouwenspersoon_2020_def-342x350